Känsloframkallande...

Fotografen James Nachtwey är en av världens bästa och mest inflytesrika pressfotografer som finns i vår tid. Han har dokumenterat konflikter, krig, hunger, aids och sjukdomar. Han har besökt barnhem, sjukhus och flyktingläger, städer i ruiner efter bombningar och provisoriska kyrko­gårdar. Han har rest över hela världen för att ge oss en inblick hur andra människor har det.
Just nu ställer han ut några av sina på bilder på Lidmars nya hotell i Stockholm.
Han är idag sextio och och har hunnit med mycket genom åren, alla hans resor är väl dokumenterade med levande foton.

Här är ett textutdrag från DN.s artikel med honom
"Inspirationen kom ­sedan han som ung såg vilken ­inverkan bilderna från Vietnamkriget och den amerikanska medborgarrättsrörelsen hade på människors medvetande och på den politiska processen.
- Det var därför jag blev fotograf, och det syftet har aldrig förändrats. Jag är fortfarande inte spe­ciellt ­intresserad av fotografiet som ­sådant, utan ser det som ett verktyg. Det är ett visuellt språk som jag försöker använda på ett uttrycksfullt, kraftfullt och, tror jag, ganska grundläggande sätt.

Han ser sitt arbete som politiskt i vid mening (och hoppas att USA får en svart president)."

Vill du läsa mer om intervjuen med honom kan du läsa vidare i DNs. artikel. finns även en länk där till att läsa mer fakta om honom:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2577&a=836226

Här kommer lite bilder han tagit, men kan du se på hans utställning i Stockholm. OBS!! varing för att vissa bilder kan vara väldigt hemska!!
Denna är tagen från DN.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0