En person jag beundrar...

En person som jag verkligen beundrar är skådespelerskan Angelina Jolie. Hon har verkligen hjärtat på rätt ställe. Inte nog med att hon har adopterat 3 barn, Maddox från Kambodja, Zahara från Etiopien och Pax från Vietnamn (hon och Brad Pitt har 6 totalt,det tre biologiska barnen är Shiloh Nouvel som föddes i Nambia och sedan tvillingarna Knox Leon och Vivienne Marcheline ) så är hon mycket engagerad i  United Nations High Commission for Refugees där hon är Goodwill Ambassadör sedan 2001. Hon har rest frekvent till avlägsna länder för att fånga uppmärksamhet till de utsatta människorna i tredje världens länder.
Angelina är känd för sina humanitära  insatser för barns rättigheter och mot krig och svält. Den kambodjanske kungen Norodom Sihamoni var så imponerad av hennes arbete i Kambodja att han gav henne kambodjanskt medborgarskap.
Tänk att hon hinner vara så engagerad som hon är trots att hon har 6 barn. Hon är verkligen beundransvärd.

Och utöver allt detta är hon en grymt bra skådespelerska. Hon har medverkat i filmer som Tomb Raider 1 och 2, GIA, Girl, Interrupted, Beyond Borders och Mr and Mrs Smith.

Läs mer om Angelina på bla denna här sidan: http://www.jolieangelina.se/
Ni kan även läsa mer om hennes arbete och vad hon har gjort som goodwill ambassadör här: http://www.unhcr.se/se/how_i_can_help/Angelinajolie_goodwill_ambassador.htm

Här kommer lite bilder:










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0